Home » Kush Jemi ! » Drejtues administativ

Drejtues administativ

Kastriot Gjika AdministratoriKujtimet janë gjurmët tona në jetë, janë mbresat që vetë jeta lë tek ne. Të merresh me kujtimet, t’i sistemosh në mendje e t’i shkruash ato në letër, zakonisht kjo ndodh në moshë të shtyrë, në pleqëri. Ndërsa ne po e bëjmë këtë gjë sot me këtë libër kujtimesh, jo në moshë të thyer, por në bukurinë e 10 viteve të para të “Vatrës së dijes”. 10 vite në jetën e një njeriu mund të jenë shumë, por në jetën e një institucioni siç është shkolla, janë vërtet shumë pak. Për ne, “vatranët”, janë 10 vite shumë të rëndësishme, sepse përkojnë me kohën kur ne u krijuam e u rritëm si shkollë, kur ne projektuam të ardhmen e saj, të cilën e bëmë realitet përmes punës e përpjekjeve të përbashkëta e të ditëpërditëshme. “Vatra” u ideua dhe u konkretizua 10 vjet më parë si një përpjekje për të dhënë një shembull e një model se mund të ngresh një institucion edukimi duke mos e pasur biznesin qëllim të parë, se mund të ngresh një shkollë pa e konceptuar atë si një vend ku mund të “blihen” nota e rezultate shkollore. Jemi sot krenarë që ia dolëm ta bëjmë “vatrën” tonë edhe vatrën tuaj të dijes. Profesioni ynë ka një privilegj të veçantë: ne, edukatorët e mësuesit, jemi të projektuar te nxënësit tanë, jemi të përbrendësuar tek ata, në kujtimet dhe në mbresat e tyre. Ne do të kemi mundësinë e papërsëritshme që të jetojmë te ata edhe kur ne vetë nuk do të jemi më në këtë jetë. Prandaj, përmes këtij botimi, duam ta shohim veten tonë me sytë e nxënësve tanë, duam që ata të fiksojnë në kujtimet e në mbresat e tyre vitet e kaluara në këtë shkollë. Le të mbeten ato vite të bukura të fillimeve të rrugës së tyre të dijes e të jetës! Le të bëjmë të mundur që nesër, kur të rriten, të kenë të drejtë të thonë me krenari: “Kam qenë edhe unë nxënës i “Vatrës së dijes”!

Përshëndetje: Drejtues administativ

Kastriot Gjika

Regjistri Elektronik

“Alpha School”

 

Shkolla jonë prej këtij viti ofron një shërbim të ri dhe ekskluziv për ju prindër. Nëpërmjet programit “Alpha School” (Regjistri elektronik online)realizuar nga “Alpha Soft sh.p.k” , tashmë të gjithë aktivitetin shkollor të studentit do të keni mundësi t’a ndiqni nga kudo që jeni,në kohë reale,nga kompjuteri apo edhe celulari juaj. Regjistri elektronik online,ështe një sistem që synon të afrojë familjen me aktivitetin shkollor dhe njëkohësisht të ofroj disa shërbime ekskluzive për shkollën që e përdor këtë sistem.Sistemi është i instaluar në server online dhe kjo garanton hyrjen 24 orë në 24 në 7 ditë të javës.Për të përdorur këtë sistem është e nevojshme vetëm kompjuteri dhe linja e internetit,gjithashtu për një mirëfunksionim të programit,si browser këshillohet “Google Chrome”.Programi është në gjuhën shqipe,i thjeshtë dhe shumë intuitiv për tu përdorur.Për të hyrë në program mjafton të klikoni në një nga zonat përkatëse si më sipër.